Ohřev vody / kameniva

Ohřev vody / kameniva

ALPAM nabízí léty a mrazem ověřený systém LEIMRO® s důrazem na nízkou spotřebu paliva.  Ekologické hledisko je zárukou vysoké kvality.

LEIMRO® nabízí kompletní, plně automatizovaný systém, který vyrábí velké množství horké vody a současně rozmrazuje a ohřívá kamenivo. To se děje s extrémně vysokou účinností. Jednotky LEIMRO® jsou také navrženy tak, aby umožňovaly připojení dalších systémů. Jednotky mohou být také vybaveny pro přípravu teplé vody pro mytí nebo plnění nákladních vozidel.

Jednotky LEIMRO® jsou konstruovány tak, aby vydržely a dosáhly velmi vysoké účinnosti. To vede k velmi nízké spotřebě paliva a nákladům na údržbu. Tímto způsobem je možné udržet provozní náklady na minimu. Jednotka má kapacitu 1 MW, díky čemuž je ohřev vody a kameniva extrémně rychlý. Zásobníky jsou postupně ohřívány plyny o teplotě až 300°C, aby se dosáhlo rychlé a rovnoměrné distribuce tepla tam, kde je to potřeba.

Topná jednotka LEIMRO® spaluje lehký topný olej a / nebo plyn za vzniku tepla. Spaliny jsou vedeny přes výměník tepla uvnitř nádrže na horkou vodu k ohřevu vody nebo přímo do zásobníků k ohřevu kameniva, čímž se eliminují ztráty tepla výfukem, které mají tradiční systémy.